#Verktyg: Skapa en aktivitetsplan

ska%cc%88rmavbild-2016-09-11-kl-16-54-14När ska du ha uppnått ditt mål? Vad händer om tre månader, om en månad, kanske till och med om en vecka? Ett bra sätt att komma vidare är att göra en tid- och aktivitetsplan. Har du en plan att följa är det lättare att se till att du håller den tid du satt upp och att de saker du tänkt göra blir gjorda. En aktivitetsplan är ett föränderligt dokument som du ändrar i efter hand som nya arbetsuppgifter dyker upp och andra betas av.

Gör så här:

  1. Ladda ner en mall för aktivitetsplan, högerklicka på länken. Just den här mallen är en excellfil. Vill du dela planen med andra kan du skapa den i Google docs. aktivitetsplan_mall_idesmart
  2. Öppna planen, då ser du att överst finns alla månader under ett år. Varje månad har fyra kolumner, en för varje vecka. Börja med att skriva in ”Mål!” när ditt mål ska vara uppnått.
  3. Lista alla olika aktiviteter som ska göras för att du ska uppnå ditt mål. Ersätt ”Aktivitet 1, 2, 3, 4” etc med dina aktiviteter.
  4. Om ni är många i gruppen som ska göra olika saker kan du även lägga till en färgkodning. Ersätt ”Ansvarig: Projektdeltagare” med aktuellt namn.
  5. Titta på den första aktiviteten och pricka in en färgad ruta i den vecka som den ska vara klar. Välj den färg som den som är ansvarig har.
  6. En annan sak som är bra att hålla reda på är vilka aktiviteter som är klara och vilka som ska göras. Sätt in ett ”x” i alla färgade rutor du lägger in. När de är genomförda ändra till ett ”:)”
  7. Ofta vill man lägga in lite mer information vid varje färgad ruta, det löser du lätt genom att infoga kommentarer.