# Övning: Kombinera mera – ord

kombineramera_ord_idesmart_arbetsbladGenom att kombinera två slumpmässigt valda saker tvingar vi vår hjärna att tänka i nya banor. Denna övning kan du dels göra som en uppvärmningsövning dels kombinera med din nöt, den utmaning du vill hitta idéer till. Övningen gör att du kommer på idéer som du aldrig hade gjort utan att utmana dig själv lite extra.

Resultat: En övning som genererar många idéer. Eftersom den tillför en ny dimension till ert problem gör den att ni öppnar er för nya saker.
Tid: 1 timme
Deltagare:
3–30
Svårighetsgrad:
 Medel
Material: 
Ordkort, Post-It-lappar och pennor.

Gör så här:

  1. Skriv ut en Kombinera mera övning och klipp ut korten. Fyll i egna ord i de tomma rutorna. (Högerklicka på länken och välj ”hämta länkad fil som” för att spara ner en PDF) kombineramera_ord_idesmart_arbetsblad
  2. Lägg ut orden med den tomma sidan upp och blanda dem.
  3. Som uppvärmning välj ut två kort och lägg dem bredvid varandra. Som generator till din idé välj ett eller flera kort och lägg det/de med ord-sidan upp bredvid din nöt.
  4. Börja hitta på idéer och skriv upp dem på Post-It-lappar. Det kan vara vad som helst men det ska vara något som baseras på korten så att du utmanar din hjärna lite.
  5. Diskutera det ni kommit fram till med övriga grupper.